Onze school

Het 'moderne' schoolgebouw dat in 1873 op de 'stationswijk' in gebruik genomen werd, was in die tijd het onweerlegbare bewijs van het succes van het gemeentelijk onderwijs. Ondertussen werd Erwetegem een deelgemeente van de stad Zottegem, maar ook onder de noemer 'stedelijk onderwijs' rees reeds tot tweemaal toe een nieuwbouw uit de grond. Het zijn de meest concrete getuigenissen van de waardering die De Smidse doorheen de jaren kreeg en blijft krijgen. Enkele containerklassen bieden ondertussen onderdak aan opvang, administratie en directie. In de pagina's onder dit hoofdstuk kan je lezen hoe sterk de infrastructuur van de klassen vandaag is uitgebouwd om te voldoen aan de meest veeleisende verwachtingen t.o.v. het onderwijs van de 21ste eeuw.